Olimme syksyllä 2007 ajelemassa autolla siskon perheen kanssa Sierra Nevadan vuoristoon katsastelemaan miltä siellä näyttää, olin muuttamassa talvella espanjaan ja halusin nähdä missä pääsen snoukkaamaan. Retkipäivän aikana oli tullut puheeksi myös muita kivoja paikkoja andalucian alueelta, yksi niistä oli tuulinen Tarifa.

 

näkymää Rio Jaran rannasta Tarifalle

 

Tuo pieni kaupunki iberian niemimaan eteläisimmässä kohdassa, jossa tuulee yli 300 päivää vuodesta, jota moni kutsuu Euroopan alueen kitesurf/windsurf mekaksi. Tarifa on itseasiassa manner euroopan eteläisin kohta ja toimii monelle Afrikan matkaajalle läpikulku paikkana. Kaupunki on saanut nimensä kerätessään veroja laivoilta, jotka kulkivat gibraltarensalmen läpi välimerelle, nykypäivänä Tarifa tunnetaan matkailusta ja tuulienergian tuottamisesta.

Tarifa ja mieli lepää

 

Seuraavana viikonloppuna oli pakko päästä katsastamaan mikä paikka se Tarifa olikaan? Lähdimme taas tekemään päiväreissun ja nyt kohteena siis Tarifa. Olimme ohittaneet jylhän Gibralttarin, jonka jälkeen tiesimme että enää ei ollut pitkä matka perille. Olimme nousseet korkealle vuoristoon mistä tie kiemurteli alas Tarifaan avaten hienon maiseman, tuulimyllyjen määrä oli valtava ja auringon paiste pitkään rantaviivaan oli vaikuttava näky. 

 

ensimmäisiä kertoja harjoittelemassa yksin

 

Tuon reissun jälkeen kiinnostukseni lajiin kasvoi, mutta vasta puolen vuoden päästä reissusta menin 2 päivän kurssille ja ostin välineet. Sen jälkeen olenkin käynyt Tarifalla useasti ja asuessani Espanjassa, kävimme siellä melkein viikoittain, koska tuulta oli lähes joka päivä ja näinollen siellä pääsi harjoittelmaan mahdollisimman paljon.

 

ajelua rannassa

 

Tarifalla pääse kitesurfaa ympäri vuoden ja se on loistava matkakohde, jos haluaa varmistaa surfipäivien määrän. Sesonki on kesäkuusta syyskuuhun, silloin aurinko paistaa kuumasti ja väkeä on todella paljon. Kevät ja syksy ovat hyvä aika olla Tarifalla, koska turisteja ei ole enää niin paljoa ja lämpötila on sopivampi suomalaiseen makuun. 

 

näkymä dyyneiltä Valdevaquerokseeen

 

Tuulensuunta on joko idästä päin tai lännestä päin (levante, boniente), molemmilla tuulen suunnilla pääsee kiteilee lähes joka rannassa, ainoastaan levante ei osu tarifan kylän rantaan. Oma suosikki ranta on Valdevaqueros, siellä pääsee molemmilla tuulensuunnilla kiteilee ja siellä on mukavia rantakuppiloita . Ranta on suosittu myös auringonpalvojien keskuudessa, joten rannalla on hieman ahdasta. Rantaviivaa Tarifan kylältä dyyneille löytyy useita kilometrejä ja siltä väliltä löytyy useita hyviä kiterantoja niin alotteleville, kuin kokeneillekkin vetäjille.

 

katonkautta ympäri

 

Majoitus tarjontaa löytyy useita Tarifalla, on camping-alueita, hostelleja, hotelleja, villoja, huoneistoja ja monet nukkuvat myös omissa hippipakuissaan. Kylältä löytyy valtavasti Kitesurf/windsurf kauppoja, tarjontaa varmasti yli kysynnän. Vanhaa kaupunkia ympäröi muurit, sen sisäpuolelta löytyy kahviloita, ravintoloita, pieniä butiikkeja, kaikinpuolin idyllinen pikku kylä kapeineen katuineen. Hinta taso on Espanjan keskiluokkaa.

 

Cafe del Mar, terassi alue

 

Tuulettomina päivinä löytyy myös paljon tekemistä, on delfiiniristeilyä, heppasafareita, kiipeilyreittejä, maastopyöräilyä, sukellusta ja paljon muuta tai voi myös hypätä laivaan ja menna Afrikanpuolelle marokkoon päiväksi.

 

Kaikin puolin hieno paikka, suosittelen käymään vaikka ei harrastaisikaan Tuulilautailua