Heti herättyämme päätimme ajella katsastamaan pari rantaa Vigon alapuolelle, ne eivät saanet suurta suosiota meissä niin tuulien kuin näkymänsä ansiosta, joten käänsimme nokan kohden Portugalia ja kaupunkia nimelta Viana do Castello.

 


Vihdoin vedessä
 

Näkymä ei vaihtunut juurikaan millään tavalla saavuttuamme Portugaliin, se ei tosin meitä yllättänytkään. Lähestyimme Viano do Castellon rantaa, muutama kyltti kitesurf-/windsurfista sai vakuuttuneeksi että täältä löytyy ainakin ranta missä pystyy kiteilee kun tuulee. Reilun sadan kilometrin ajon jälkeen olimme perillä, nyt laittelemaan eväät ja muut laukkuun ja rannalle. Ranta vaikutti todella hyvältä jo alkuunsa, kun oli hyvin ylläpidetyt suihkupisteet ja Wc-tilat, hetken kävely puusiltaa pitkin ja pääsimme rannalle, täällähän on hyvä ranta ja pientä tuultakin.

 


Fiilistelyä
 

Syötyämme eväät ensimmäiseksi, koska aamupala oli jäänyt väliin, aloimme lueskella kirjoja ja ottaa brunaa. Hetken oltuamme aloin seurailla tuulen kehittymistä, mitäs mitäs, olisiko tänään se päivä??? Kyllä, nyt alkaa näyttää jo lupaavalta, hakemaan kamat autosta ja takaisin rannalle. Hetken vielä pientä odottelua ja sitten päätös että leijaan ilmaa ja narut suoriks, joku toinenkin oli kauempana haistanut tuulen tulevan ja pumppaili leijaa. Leija ylös ja veteen, pientä aukkoa tuulessa, mutta ajamaan pääsee, sehän tyydyttää minua kun tänne asti pitänyt ajaa että pääsee ekaa kertaa reissun päällä kiteilee, pääsi heittämään pahimman apinan pois :) 

 


Tuuli koveenee ja meno lujenee
 

Hetken ajeltua tulin hetkeksi rantaan ja heti kohta jo takaisin veteen, tuuli oli noussut ja nyt 12m Core leija veti loistavasti. Tämä oli ensimmäinen kunnollinen kerta kun pääsin vetämään uusilla kamoillani ja nehän toimivat täydellisesti, kaikin puolin loistava kiteilypäivä. Pikku hiljaa rantaan oli tullu toista kymmentä kiteiliää, niin aloittejista pro vetäjiin. Rannassa oli todella paljon leveyttä ja valtavasti pituutta, sekä siellä oli pari aallonmurtajaa kauempana, joten vesi oli suhteellisen flatti kiteilylle. 

 

 

Rannan vieressä oli kiva camping-alue, jonne päädyimme yöksi, hinta taso tippui Espanjaan verrattuna huomattavasti, enää ei tarvinnut pulittaa kuin 17 euroa yöstä.  Tännehän voisi jäädä muutamaksi yöksi, jos vain tuuli jatkuu, no sen näytää huominen…

 

 

Peace And Love